Dalmatinski motivi Nevena Jakovljevića oduševili Čitlučane

Prva samostalna izložba šibenskog akvarelista Nevena Ante Jakovljevića oduševila je brojne posjetitelje Galerije kluba Matice hrvatske u Čitluku. Dalmatinski ambijent sinoć je u obliku slika predočen mnogobrojnoj publici. Autor izložbe akvarela pripada mlađoj generaciji istaknutih hrvatskih akvarelista snažnog mediteranskog duha, vedrog kolorita i istančanog osjećaja za motiv.

“Najviše me inspirira Dalmacija. Pripadam Dalmaciji i slikam ono što vidim. Sami naslov u katalogu kaže ‘Dalmacija u mom oku'”, izjavio je za Našu TV autor Neven Ante Jakovljević.

U likovnom svijetu Neven Jakovljević prisutan je preko 20 godina, dobitnik je brojih priznanja, ali je najprepoznatljiviji po korištenju tehnike akvarel.

“Kod Nevena se ističu iznimno realistični motivi kojima se bavi kroz proučavanje svog okruženja. Cijeli ciklus ovih radova temeljen je na tim motivima. Ovaj ciklus je u potpunosti zaokružio priču o njegovom življenju, promatranju prirode, zbilje u kojoj se nalazi”, komentirala je povjesničarka umjetnosti Maja Gagro.

U prepunoj Galeriji kluba Matice Hrvatske u Čitluku, čast otvorenja izložbe imao je fra Branimir Musa, istaknuvši i Jakovljevićev humanitarni rad u Hercegovini. Zanimljiva izložba akvarela u Čitluku trajat će cijeli sljedeći mjesec. Motivi barki, grožđa i dalmatinskih ljepota sigurno će privući brojne Hercegovce, ljubitelje Dalmacije.