https://www.youtube.com/channel/UCopjyUbERSbQxwDZwHfyGsA

Danas blokirana prometnica Tomislavgrad – Posušje

Na mjestu čestih prometnih nesreća, prometnici Tomislavgrad – Posušje nedavno je napravljen kružni tok. Trebao je biti rješenje problema, no izazvao je nezadovoljstvo i to kod tomislavgradskih gospodarstvenika. Tvrde kako je na toj relaciji s kružnim tokom povećan i rizik od nesreća jer projekt nije završen do kraja, zbog čega su prometnicu danas blokirali.

Ukazujući na nedostatke novog kružnog toka iz Udruge gospodarstvenika mjerodavnima su nedavno uputili zahtjev za dovršetkom radova, no odgovor do danas nisu dobili. Na lice mjesta izašao je i općinski načelnik Ivan Vukadin. On smatra kako do blokade nije trebalo doći te kako je sam kružni tok za općinu značajan projekt.
Direktor Cesta Federacije Ljubo Pravdić potvrdio nam je kako će do završetka radova doći kad se iznađu sredstva, a sredstava tvrdi još uvijek nema jer projekt nije bio u planu, a izgrađen na zahtjev općine. Na današnjem prosvjedu okupilo se nekoliko desetaka ljudi, a 15 – minutna blokada mirno je protekla.

Rješenje problema, tvrdi načelnik Vukadin, može se uskoro očekivati. No, ukoliko do rješenja ne dođe, iz Udruge gospodarstvenika kazali su kako će ovu prometnicu blokirati svakih 15 dana po 15 minuta više.