Delegacija GP BiH na sastanku o stanju migracija na području zapadnog Balkana

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Vladimir Popović te predsjednik Sindikata Granične policije BiH Dragan Krvavac sudjeluju na koordinacijskom sastanku o stanju migracija u regiji zapadnog Balkana.

Na ovom sastanku šefova graničnih policija u regiji, koji se održava u Budvi, analizira se trenutno stanje, kao i mjere koje se poduzimaju u vezi s ilegalnim migracijama na području zapadnog Balkana, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ovakvi sastanci predstavljaju uspješan vid suradnje organa mjerodavnih za obavljanje poslova granične kontrole, a spomenute aktivnosti dio su projekta “Jačanje kapaciteta i mehanizama za identifikaciju i zaštitu ranjivih migranata na zapadnom Balkanu”.

Radi se o projektu koji realizira Međunarodna organizacija za migracije (IOM) uz podršku Ureda za stanovništvo, izbjeglice i migracije Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, stoji u priopćenju.

Cilj projekta je pružanje podrške održivim mehanizmima i strukturama u zemljama zapadnog Balkana kako bi neovisno upravljale migracijama i pružale zaštitu ugroženim kategorijama migranata, istovremeno unaprjeđujući međusobnu suradnju i koordinaciju.

Osim u BiH, projekt se provodi i u Albaniji, Makedoniji, Crnoj Gori, Srbiji te na području Kosova.

Izvor: Fena