Disciplinsko povjerenstvo NSBiH suspendiralo Baku Sliškovića

Po pravilniku, za ponovljeni prekršaj dobija se još veća kazna, pa bi Baka mogao zbog svojih riječi biti drastično kažnjen.

Trener Zrinjskog Blaž Slišković suspendiran je na jednu utakmicu i dobio je novčanu kaznu od 500 KM zbog izjava nakon susreta u Banja Luci na račun rada NFSBiH, a budući da je imao ispade i nakon dvoboja sa Željom poslije toga, očito je da će njegova kazna biti još veća.

Po Pravilniku, za ponovljeni prekršaj dobiva se još veća kazna, pa bi Baka mogao zbog svojih riječi biti drastično kažnjen, prenosi SportSport.ba.

Uz to, Zrinjski je kažnjen sa 3.500 KM za derbi protiv Željezničara. Čelik je kažnjen s 1.000 KM zbog pirotehnike navijača protiv GOŠK-a, Široki sa 1.000 KM za susret protiv Sarajeva u 1. kolu.

S 3.000 KM kažnjen je Željezničar za upotrebu pirotehnike od strane navijača na utakmici protiv Krupe u prvom kolu Lige za prvaka dok je Zrinjski kažnjen opomenom za susret protiv Radnika u istom kolu.

“Iskren da budem ja ne bih mnogo o utakmici. Pa, nisam ja trener vaterpolista da se za ovo spremim. Sudac je bio za to da se utakmice ne igra, ali naredba iz Sarajeva bila je da se igra”, rekao je Baka Slišković nakon remija Borca i Zrinjskog u Banja Luci.

Nakon derbija sa Željezničarom u Mostaru i spornih sudačkih odluka obrušio se na Savez, kazavši da su to neradnici kojima rastu stomaci jer samo jedu.