Elektroprivreda obilježila 24. obljetnicu osnutka

Javno poduzeće Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg–Bosne ovih dana slavi svoju 24. obljetnicu osnutka. Uz visoke uzvanike iz svih područja društva, na obilježavanju se govorilo o prošlim i budućim izazovima ove tvrtke.

U ratnim okolnostima 1992. godine osnovana je Elektroprivreda HZ-HB koja ima nadležnost opskrbe strujom na područjima s većinskim hrvatskim stanovništvom, ali i ostalim krajevima.

U liberalizaciji tržišta električne energije Elektroprivreda traži svoje mjesto kroz modernizaciju i planove o novim energetskim proizvodnim pogonima. Potpisani su ugovori s mnogim gospodarskim subjektima u BiH i inozemstvu.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović smatra da će Elektroprivreda i dalje imati važnu ulogu u gospodarskom i društvenom životu ovih krajeva, zato je važno očuvati je na postojećim temeljima.

Kao uspjeh je istaknut i novi ugovor kojim su sačuvana prava radnika, a stalna ulaganja u nove proizvodne pogone će Elektroprivredu HZ-HB pripremiti za izazove koji dolaze s liberalizacijom tržišta i sve višim ekološkim standardima, rečeno je.

Konsolidacija poslovanja je nastavljena i u ovoj godini. U skladu s tim, sačuvana su dosadašnja prava radnika, a zadovoljavanje sve viših ekoloških standarda će biti prioritet kod svih novih projekata, od Vjetroelektrane Mesihovina do Termoelektrane Kongora.