12 ratnih invalida dobilo nova kolica od HNŽ-a

Mnogi ratni invalidi oslonjeni su na kolica, ortopedska pomagala i pomagače koji im pokušavaju život učiniti lakšim. Stoga je 12 pripradnika HVO-a i Armije BIH dobilo nova invalidska kolica. Stopostotnom invalidu Adilu Škariću kolica su prijeko potrebna u obavljanju svakodnevnih aktivnosti: “Kolica su nam osnovno sredstvo za život. Ministarstvo branitelja, Vlada i Skupština HNŽ-a omogućila su nam koliko su mogli i mi smo zadovoljni s tim”, komentirao je Škarić.

Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ-a uručilo je invalidska kolica. Iz ministarstva su kazali kako se radi o invalidskim kolicima s antidekubitalnom jastukom njemačke proizvodnje. Izrađena su prema specifičnim potrebama i tjelesnom oštećenju korisnika. “Prema našoj evidenciji u ministarstvu, imamo 42 ratna invalida prve grupe. Nažalost, ministarstvo je uspjelo osigurati kolica za njih 12 kojima su ona najpotrebnija. U proteklim godinama imali smo humanitarne akcije u kojima su također dodjeljivana ortopedska kolica”, istaknuo je ministar branitelja HNŽ-a Oliver Soldo.

Ukupna vrijednost donacije iznosi 42.000 KM: “Želimo, koliko nam je to moguće, sudjelovati u poboljšanju kvalitete njihovog života. Pokušat ćemo im pomoći i ubrzanjem procedure banjsko-klimatskog liječenja. U lipnju ćemo pokrenuti postupak. Mislim da ćemo im već u devetom mjesecu osigurati to liječenje na koje imaju pravo po zakonu”, dodao je Soldo.