Hrvatske navijače u BiH ni kiša nije omela u slavlju

Utakmica Hrvatska – Turska pratila se diljem Bosne i Hercegovine. U Mostaru je organizirano praćenje u fan-zoni “Uvijek vjerni” kod Stadiona pod Bijelim brijegom. Slavilo se i na ulicama, a pobjedu nije pokvarila ni kiša koja je padala nakon utakmice. Slične scene – pjevanje, bakljada, pirotehnika, kolone automobila s navijačima – mogle su se vidjeti na ulicama brojnih hercegovačkih mjesta. U Mostaru srećom nije bilo potrebe za polcijskim intervencijama zbog navijačkih sukoba kao u nekim prijašnjim prilikama.

“Plan osiguranja naše policijske uprave prošao je bez ijednog registriranog incidenta. U Prozor-Rami imali smo jedan registriran incident. Dva alkoholizirana vozača su izbacivala boce iz svojih automobila, pa su im uručeni prekršajni nalozi”, izvijestio je Ljudevit Marić, glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije.

Hrvatska i Turska susrele su se po treći put na europskim prvenstvima. Hrvatskoj je ovo bilo drugo slavlje, oba puta je pobijedila u grupnoj fazi (1996. i 2016.), dok je Turska bila uspješnija u četvrtfinalu Eura 2008. godine kad je prošla nakon jedanaesteraca.

U drugom kolu, u petak, Hrvatska će igrati protiv Češke. Turska u drugom kolu igra protiv Španjolske.