Lindsey Vonn se povlači na kraju sezone

Američka skijašica Lindsey Vonn na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu kazala je da neće prestati skijati dok ne sruši rekord Ingemara Stenmarka od 86 pobjeda u Svjetskom kupu, ali je ipak promijenila priču i sljedeća sezona bit će i njena posljednja.

Ona je kazala da će obaranje rekorda biti ostvarenje snova, ukoliko uspije u tom cilju, ali da to neće biti imperativ jer je bez obzira na sve imala uspješnu karijeru.

“Ako uspijem srušiti rekord, ostvarit ću svoje snove. Ako ne, mislim da sam svakako imala nevjerojatno uspješnu karijeru bez obzira na njen ispod na kraju. Ja sam skijašica s najviše pobjeda u povijesti”, kazala je Vonn za NBC.

Vonn je istaknula da je stigla do faze kada zbog fizičkog stanja ne bi bilo smisla nastavljati.

“Fizički, došla sam do trenutka gdje više nema smisla nastaviti. Želim biti aktivna u starosti, ali moram gledati u budućnost, a ne samo ono što je ispred mene”, istaknula je ova proslavljena skijašica.

Amerikanka je u svojoj bogatoj karijeri osvojila jednu zlatnu i dvije bronćane olimpijske medalje, a osvojila je i dva Svjetska kupa. Veliki kristalni glubus osvojila je četiri puta.