Mostar: Uručene školske torbe i pribor potrebitim učenicima

U Centru za socijalni rad grada Mostara, jutros se odvijala hvalevrijedna akcija iza koje stoji Vlada HNŽ-a. Pružena je pomoć socijalno ugroženim obiteljima, čija su djeca učenici osnovnih škola, odnosno podijeljene su im besplatne školske torbe i pribor.

Vlada HNŽ-a odobrila je tisuću kompleta torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji s područja županije.

“Za područje grada Mostara osigurano je 360 školskih torbi i pribora učenicima koji ove godine polaze u prvi razred”, istaknula je ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar Zdravka Marić.

Financijski troškovi, koje iziskuju školovanje i obrazovanje, često, za roditelje predstavljaju izazov i stres. Pa je stoga, svaki vid pomoći dobrodošao.

“Nije to sve što Vlada čini kako bi svoj djecu u županiji osigurala jednak pristup obrazovanju, kvalitetne nastavne sadržaje koje prenosi stručni, a od jučer i zadovoljniji učitelji, koji su jučer potpisali Kolektivni ugovor i povećali im plaću”, istaknuo je dr. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ-a.

..a zadovoljni su i u resornom ministarstvu. Ministar Opsecnica istaknuo je kako je ovo samo jedna od brojnih aktivnosti na kojima se radilo i radi. Pa se između ostalog, osvrnuo i na tri važna projekta. Istaknuo je važnost tri projekta i to transformacija dječjeg doma, koji će donijeti sasvim novo svijetlo u okviru najbolje europske i socijalne stečevine prava, zatim aktivnosti u Zakonu o udomiteljstvu koje se odvijaju pod geslom da ni jedno dijete ne odrasta bez obitelji te osnivanje odgojnog centra kojim bi se obuhvatila prevencija maloljetničke delikvencije, problem skitnje i prosjačenja te problem maloljetnih trudnica.

Ovih dana, školske torbe i pribor putem centara za socijalni rad bit će podijeljeni i u ostalim općinama HNŽ-a.

Ovom prilikom svim školarcima želimo sretan početak nove školske godine.