‘Patriotsi će za koji dan potpisati Kaepernicka!’

Najkontroverziji quarterback američkog nogometa postigao je dogovor s NFL-om oko tužbe koju je podnio protiv vlasnika momčadi…

Kaepernick je tužio vlasnike smatrajući kako su se urotili protiv njega i dogovorili da ga nitko ne angažira poradi protesta zbog rasne nejednakosti u Sjedinjenim Državama, prenosi Sport klub.

30-godišnji QB je u ljeto 2016. godine započeo svoje proteste tako što je sjedio ili klečao tijekom intoniranja himne Sjedinjenih Država. Bez angažmana je ostao u ožujku 2017. godine, kad je odlučio da napusti 49erse.

Osim Kaepernicka, i safety Carolina Panthersa Eric Reid, koji se prvi pridružio protestima svog nekadašnjeg suigrača, također se nagodio s ligom.

Kaepernickovi i Reidovi odvjetnici i liga objavili su zajedničko priopćenje u kojem se navodi da su sve umiješane strane posljednjih mjeseci radile na sporazumu.

„Razriješenje ove situacije je predmet sporazuma o povjerljivosti, tako da je nijedna od strana neće komentirati“, stoji u priopćenju.

Udruga igrača NFL-a objavila je kako nije upoznata s pojedinostima sporazuma, ali daje potpunu podršku Kaepernicku i Reidu te njihovim pravnim zastupnicima.

Odvjetnik Mark Geragos pritom je dao jednu vrlo zanimljivu izjavu:

“U sljedeća dva tjedna vidjet ćete da će se netko pojaviti, netko će napraviti ispravnu stvar! Želite li da za vas predvidim tko će to biti”, započeo je Geragos pa nastavio:

“Ne bi me iznenadilo kada bi Bob Kraft (vlasnik New England Patriotsa, op.a.) u sljedećih dva tjedna povukao potez”, rekao je misleći na mogućnost akvizicije Kaepernicka!

Takav ‘transfer’ bio bi zaista iznenađujuć u svijetu američkog nogometa, imajući na umu koja veličina se već dva desetljeća nalazi u Patsima na poziciji razigravača.

Geragos je dodao i da ne bi bio iznenađen kada bi i Panthersi napravili potez u smjeru angažmana Kaepernicka, rekavši da to smatra njegovim prirodnim okružjem.