Pjesmom obilježena Napretkova Božićnica u Mostaru

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti Mostar te Udruga “Hrvatska žena” u HNŽ-u organizirali su još jednu Božićnicu kojom svojim članovima, prijateljima i ostalim gostima žele čestitati nadolazeće blagdane i zahvaliti na svemu što rade kroz godinu.

”Na dobro vam došao Božić – sveto porođenje Isusovo, bila vam blagoslovljena 2019. kršćanska, 117. Napretkova i 7. Akademijina godina”, poručuje fra Andrija Nikić, predsjednik Napretka.

U programu su sudjelovali: Zbor mladih „Petrus“, Klapa “Dobrkovići”, solist Hrvoje Merdžo, glazbenici Dubravka Barbarić, Tomislav Zovko i Gordan Prskalo, mlada violinistkinja Lorena Borovac kao i Napretkovi mladi glazbenici. Ništa, nitko i nikada nije raspjevao srce i dušu hrvatskog čovjeka kao Božić, što dakako potvrđuju prekrasne Božićne pjesme koje su izniknule upravo iz vjerničkog hrvatskog srca i duše. Neka one preko nas razveseljavaju ljude dobre volje, poručili su.

Fra Andrija Nikić uz prigodne poruke predstavio je i povijesni kalendar za 2019. godinu. Kalendar je na 14 listova velikog formata u boji i plastificiran te posvećen miru, koji dolazi iz Međugorja, obitelji i Gospinim porukama, obogaćem umjetničkim djelima vrlo je živopisan i poučan, istaknuto je.