Fiksna telefonija skuplja od 1. siječnja

Javna telekomunikacijska poduzeća u Bosni i Hercegovini, BH Telecom Sarajevo, Telekom Srpske Banja Luka i HT Mostar, od 1. siječnja skuplje će naplaćivati usluge fiksne telefonije, priopćila je Regulatorna agencija za komunikacije (RAK), koja je u ponedjeljak odobrila poskupljenja.

“Izmjene se odnose na uvođenje jedinstvene cijene za pozive prema fiksnim mrežama u BiH, te definiranje cijena prema drugim mobilnim mrežama u BiH. Cijene poziva prema fiksnim mrežama u BiH koje su definirane od strane operatora iznose od 0,04 KM/min do 0,048 KM/min i niže su od granične cijene definirane Pravilom 67/2012 koja iznosi 0,052 KM/min”, navodi se u priopćenju RAK-a.

BH Telecom Sarajevo uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,042 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže BH Telecoma je povećana za 27,27 posto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 19,23 posto. Također, BH Telecom je ukinuo popust na cijene poziva unutar fiksne mreže u periodu slabog prometa (radni dani od 19:00 do 7:00, nedjelja i državni praznici 00:00 do 24: 00) koji je iznosio 25 posto.

Telekom Srpske Banja Luka uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,040 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže Telekoma Srpske je ostala na istoj razini, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 23,08 posto.

Hrvatske telekomunikacije Mostar uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,048 KM/min (bez PDV-a). Za korisnike Osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar je povećana za 37,14 posto, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH ostala na postojećoj razini.