Francuskoj prvo mjesto, Albaniji nada za prolazak

Remijem 0:0 Francuska i Švicarska zadržale su prvu i drugu poziciju u Skupini A Europskog nogometnog prvenstva. Domaća momčad u osmini finala igrat će protiv jedne od najboljih trećeplasiranih momčadi iz drugih skupina, a Švicarska protiv drugoplasirane ekipe Skupine C. Armando Sadiku donio je prvu pobjedu Albaniji na velikim natjecanjima. Albanija je svladala i eliminirala Rumunjsku s 1:0, a sada mora čekati rasplet u ostalim skupinama kako bi vidjela hoće li četiri boda biti dovoljna.

U ponedjeljak slijede posljednji ogledi Skupine B. Engleska, koja ima četiri boda, susreće se sa Slovačkom koja ima tri. Englezima je bod dovoljan za plasman u drugi krug, Slovačku bi tamo sigurno odvela pobjeda. Rusiji u dvoboju s Walesom igra samo pobjeda. Velšanima bi u nekim raspletima bio dovoljan i bod, a pobjeda ih sigurno vodi dalje.

UEFA će u ponedjeljak objaviti kaznu Hrvatskom nogometnom savezu zbog divljanja navijača na utakmici protiv Češke u petak. Postupak protiv Hrvatske pokrenut je zbog pirotehnike, bacanja raznih predmeta na teren, divljanja navijača na tribinama i rasizma. Hrvatska u utorak igra susret trećeg kola sa Španjolskom.