Glasnović ipak samostalno na izbore, Ljubić na HDZ-ovoj listi

Nakon što su na prošlogodišnjim izborima za Hrvatski sabor zajeedno na listi HDZ-a postali zastupnici u hrvatskom parlamentu, Božo Ljubić i general Željko Glasnović na prijevremenim izborima 11. rujna natjecat će se za mjesto u Saboru na odvojenim listama u 11. izbornoj jedinici.

Iako je HSP BiH objavio da će Glasnović biti nositelj liste te stranke i njezinih koalicijskih partnera, uključujući HDZ 1990, Glasnović je u petak demantirao sve i objavio da će biti na neovisnoj listi.

“Odlučio sam istupiti iz HDZ-a i formirati neovisnu listu za XI. izbornu jedinicu na predstojećim izvanrednim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj. O detaljima liste i kandidatima informirati ću vas nakon sutrašnje predaje izborne liste u Državno izborno povjerenstvo. Na ovakvu odluku ponukala me je prvenstveno moja savjest. Ne mogu i ne želim biti ‘smokvin list’ interesnim skupinama, niti još jedan statist u saborskim klupama”, naveo je između ostalog u priopćenju objavljenom na njegovom profilu na Facebooku.

Božo Ljubić bit će nositelj HDZ-ove liste za 11. izbornu jedinicu. Uz njega će biti još Željko Raguž i neurokirurg Vjekoslav Jeleč. Na prošlogodišnjim izborima sva tri zastupnika iz ove izborne jedinice bila su s HDZ-ove liste. Uz Ljubića i Glasnovića, u Sabor je tada ušao i Ivan Šuker.