Gojković u Sarajevu: suradnja BiH i Srbije dobra i otvorena

Predsjednica Skupštine Republike Srbije Maja Gojković boravila je u službenom posjetu BiH u ponedjeljak. U Sarajevu se sastala s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Bio je ovo prvi posjet čelnika srbijanskog parlamenta BiH poslije deset godina. Zvizdić je istaknuo značaj dobre regionalne suradnje i naglasio da zemlje regije mogu ostvariti puno veću korist u zajedničkim projektima, nego u pojedinačnim zahtjevima.

Predsjednica Skupštine Srbije je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je, upravo u Bosni i Hercegovini, u prvom službenom bilateralnom posjetu nakon ponovnog izbora na ovu funkciju. Rekla je da je time poslana poruka o važnosti BiH kao susjeda i da je ovo prilika da se unaprijede odnosi dvije države.

Gojković je se sastala i s Bakirom Izetbegovićem, predsjedateljem Predsjedništva BiH, a na sastanku su bili izaslanici ostalih članova Predsjedništva Dragana Čovića i Mladena Ivanića. Ocijenjeno je da su odnosi BiH i Srbije stabilni i da je bilateralna suradnja dviju zemalja dobra i otvorena. Prilog tome je ostvarena dinamična razmjena službenih posjeta najviših i visokih dužnosnika u proteklom razdoblju, rečeno je.

Gojković je se sastala i s Mladenom Bosićem, predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i Safetom Softićem, predsjedavajućim Doma naroda BiH. Softić je naglasio da je nedopustivo da između dva posjeta čelnika srbijanskog parlamenta BiH prođe deset godina.