U Gorancima održana izložba “Prirodne ljepote zavičaja”

U Parku Doline u Gorancima, u sklopu Kulturnog ljeta župe Goranci, održana je izložba sa foto natječaja “Prirodne ljepote zavičaja” i izložba radova umjetnika amatera.

Uz prigodan program, koji je uveličala Klapa Katarina, nazočnima se obratio fra Ante Marić. Govoreći o projektu kojeg su pokrenuli mladi entuzijasti, dotaknuo se i poznatog franjevca goranačkih korijena fra Petra Karapandže. Živio je u 17. i 18. stoljeću te puno doprinio kulturi i znanosti. Fra Ante naglašava da njegov rad treba biti motivacija svima i da svi trebamo ulagati u kulturu.

Od 1. do 15. srpnja svi zaljubljenici u prirodne ljepote Hercegovine slali su svoje fotografije na natječaj “Prirodne ljepote zavičaja”. Organizacijski odbor Kulturnog ljeta i Foto studio Rezo izabrali su 20 najboljih koje su bile izložene.

Pobjednik će biti proglašen na Pučkome veselju 12. kolovoza u Parku Doline u Gorancima, kada će mu se uručiti vrijedna nagrada. U sklopu izložbe sa foto natječaja bili su izloženi i radovi umjetnika amatera. Mogli su se vidjeti različite rukotvorine, od tradicijskih do modernih predmeta.