I dalje gori na Rujištu i Čvrsnici, zatražen helikopter

Na području Rujišta i dalje je aktivan šumski požar na dva lokaliteta, na lokalitetu Orlinke te na lokalitetu Vilinog klanca, a minirana i nepristupačna područja onemogućavaju gašenje požara sa zemlje, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije.

Trenutačno nema ugroženih objekata.

Šumski požar na lokalitetu Čvrsnice i dalje je aktivan i prijeti području Dive Grabovice. S obzirom na to da se radi o miniranom i nepristupačnom terenu, jedino preostaje gašenje požara iz zraka.

Radi sprječavanja širenja požara, upućeni su zahtjevi za angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH za loklalitet Rujišta i Čvrsnice.

U četvrtak navečer je izbio požar preko puta Jasenjana, gori nisko raslinje na nepristupačnom terenu. Na Bijelom Brijegu i u Jasenici gorjeli su trava i raslinje.

Na području Čapljine, na gradskom odlagalištu Ada gorjelo je smeće. U Gabela polju gorjelo je nisko i visoko raslinje, pri čemu je izgorio voćnjak šljiva, smokava i šipaka.

U Gabeli su gorjeli trava i nisko raslinje.

Na području općine Čitluk, u Dobrom selu gorjeli su smeće, trava i nisko raslinje.

U općini Konjić, u mjestu Glavičine gorio je elektro-stup.

Na području općine Stolac zabilježena su tri požara u kojima su gorjeli trava i nisko raslinje.

U općini Rama, u selu Orašac gorjeli su trava i nisko raslinje.

Na području Mostara u četvrtak je prijavljeno postojanje ručne bombe ispod mosta u Vojnu. Prijavljeno je i postojanje ručne bombe u vodi, 200-300 metara od brane Hidroelektrane Mostar.

Prijave su nakon primitka proslijeđene vođi tima “A” i službi za neeksplodirana ubojita sredstva Federalne uprave Civilne zaštite Sarajevo.