Gradska tržnica u Mostaru – traže se domaći proizvodi

Iako se ljeto bliži kraju, visoke temperature ne jenjavaju. Osvježenje, ali i zdravlje, brojni Mostarci traže u domaćem voću i povrću. Uz one koji imaju vlastito i one koji ga traže u trgovačkim centrima, brojni svoju dnevnu potrebu za ovim prehrambenim proizvodima pronalaze na Gradskoj tržnici u Mostaru.

Mostarska tržnica i jutros je bila prepuna kupaca koji traže domaće proizvode. Iako uglavnom starija populacija, dnevnu dozu zdravlja kažu, uzimaju ovdje. Bira se prema potrebama, no najčešće sezonsko voće i povrće.

Za domaće proizvode potrebno je i nešto više novaca, zbog čega, kažu trgovci, brojni ipak kupuju u trgovačkim centrima što utječe i na prodaju.

“Ne možemo mi biti konkurentni trgovačkim centrima, oni imaju tisuće proizvoda, a mi samo desetak. To se svakako odražava i na našu prodaju” rekao je Tomo Martinović, trgovac na Gradskoj tržnici u Mostaru.

U uzgoj domaćeg voća i povrća ulaže se puno truda i vremena, a cijene su kažu trgovci, gotovo iste kao i prethodnih godina. Prodajom su jedni zadovoljni, a drugi nešto manje.

“Cijene su slične kao prošle godine, a zahvaljujući kvaliteti mojih proizvoda, prodaja ide jako dobro” rekla je Džemila Tidžan, trgovkinja na Gradskoj tržnici u Mostaru.

“Narod nema novca. Nije dobro što mi na tržnici osjetimo kada su umirovljenici dobili mirovine” rekao je Dragan Ćumurija, trgovac na Gradskoj tržnici u Mostaru.

I dok jedni pažnju obraćaju na cijene, drugima je ipak važnije zdravlje. Domaći proizvođači, na svojim štandovima nude imaju i preporuke, što i kako koristiti.
Iako su štandovi na tržnim centrima još uvijek bogati ljetnim voćem i povrćem, kroz dane koji slijede to će se mjenjati. Urod šljive, raniji nego inače to najbolje pokazuje.

Ukoliko imate mogućnosti, barem povremeno, zbog zdravlja u svoju prehranu uvrstite domaće.