HDZ za preslagivanje Vlade, bez Oreškovića, Karamarka i Petrova

Nakon što je predsjednik stranke Tomislav Karamarko poručio da bi najbolje rješenje za krizu Hrvatske vlade bio odlazak njega, ali i premijera Tihomira Oreškovića te drugog potpredsjednika Bože Petrova, HDZ je preko glavnog tajnika Ivana Domagoja Miloševića najavio pokušaj preslagivanja Vlade.

“Ministar financija Zdravko Marić jedno je od imena o kojima se razgovara. Imamo dovoljno ruku za parlamentarnu većinu kako bi se dogodila rekonstrukcija Vlade, koja će zahvatiti i vrh Vlade”, rekao je Milošević na konferenciji za medije HDZ-a u Zagrebu.

Dodao je da nema vremena za nove izbore i da se razgovara s potencijalnim partnerima. Poznato je da među njima neće biti Most, koji je zatražio prijevremene izbore. “HDZ nije lomio Most s kojim smo ušli u politički brak. Pri tome smo zatomili politički ponos”, komentirao je Milošević narušeni odnos s donedavnim ključnim partnerom u Vladi.

Božo Petrov nazvao je vodstvo HDZ-a skupinom pojedinaca koji rade u svojem interesu. Pozvao je HDZ da izađe u Saboru s novom većinom od 76 zastupnika ili ponudi novog prvog potpredsjednika Vlade koja bi onda nastavila raditi u promijenjenom sastavu. U suprotnom, rekao je, trebaju se raspisati izbori.