Hrvatska protiv Portugala u osmini finala Eura

Protivnik hrvatske nogometne reprezentacije u osmini finala Europskog prvenstva bit će Portugal, u subotu u 21 sat u Lensu. Portugal je zauzeo treće mjesto u Skupini F remiziravši 3:3 s Mađarskom u srijedu koja je zadržala čelno mjesto u toj grupi. Island je preskočio Portugal zabivši gol u posljednjim trenucima susreta s Austrijom za pobjedu 2:1.

Republika Irska je u srijedu pobijedila Italiju 1:0 i izborila prolazak u drugi krug u Skupini E. Talijani su već ranije osigurali prvu poziciju u toj skupini. Belgija iz te skupine odlazi u osminu finala kao drugoplasirana dobivši Švedsku 1:0.

Prva utakmica osmine finala, Švicarska – Poljska, igrat će se u subotu u 15 sati. Pobjednik tog dvoboja ide na boljeg iz ogleda Hrvatska – Portugal. Wales i Sjeverna Irska igrat će u subotu u 18 sati.

Francuska – Republika Irska prvi je nedjeljni meč, u 18 sati igraju Njemačka – Slovačka, a u 21 sat Mađarska – Belgija. Italija i Španjolska tražit će prolaz u ponedjeljak od 18 sati, a tri sata kasnije ogledat će se Engleska i Island.