Hrvatska se nada još jednoj veslačkoj medalji

Nakon što su braća Martin i Valent Sinković osvojili zlato u dvojcu na pariće, Hrvatska se nada još jednoj veslačkoj medalji na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Damir Martin, aktualni europski prvak, u 15 sati nastupit će u finalu samca u kojem slovi za jednog od favorita za medalju.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izjednačila se na vrhu tablice s Italijom pobjedom protiv Talijana 10:7 u petak. Sandro Sukno postigao je polovicu golova momčadi Ivice Tucka u najboljoj partiji Hrvatske na Olimpijskim igrama. U posljednjem kolu Hrvatska, koja ima lošiju gol-razliku od Italije, igra protiv posljednje Francuske. Pobjedom u tom dvoboju Hrvatska bi mogla završiti prva, ovisno o rezultatu Italije.

U subotu će na teren opet i hrvatski rukometaši. U 16.30 sati čeka ih novi ogled protiv starog rivala Francuske. Hrvatska košarkaška reprezentacija susreće se s Nigerijom u nedjelju ujutro, u 3.30 sati. Nastupaju još jedriličari Petar Cupać/Pavle Kostov (49er), Ivan Kljaković Gašpić (Finn), Tonči Stipanović (Laser) i Tina Mihelić (Laser radial), boksač Filip Hrgović u osmini finala superteške kategorije te Ivan Horvat u skoku s motkom.