Idućih 15 dana očekuju nas jače vrućine i tropske noći

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu za prvu polovicu kolovoza, a kako navode, očekuje nas promjena vremena u vidu iznimno visokih temperatura.

Meteorolozi najavljuju i tropske noći u dijelovima BiH, a temperature će dosezati 36 °C.
Nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima očekuje se od 31. srpnja do 2. kolovoza u Bosni, a u Hercegovini stabilno i sunčano vrijeme.

Od 3. kolovoza doći će do stabilizacije vremenskih prilika i u Bosni. Očekuje se više sunčanih sati, ali i lagani rast temperatura. Jutarnje temperature kretat će se od 17 do 23 °C u Bosni, a u Hercegovini između 21 °C i 25 °C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 28 i 34 °C u Bosni, a na jugu zemlje između 32 i 36 °C.

Od 6. kolovoza nastavit će se razdoblje visokih temperatura. Maksimalne temperature u BiH bit će iznad 30 °C. Izuzetak čine samo visoka planinska područja, gdje se očekuju maksimalne temperature do 23 °C.

Na sjeveru BiH očekuje se i pojava tropskih noći. U ovom razdoblju očekuje se veća vlažnost zraka, kao i pojava lokalnih pljuskova. Maksimalne očekivane temperature zraka kretati će se do 36°C, priopćeno je iz FHMZ-a.

Izvor: Hercegovina.info