Izvorni govornici o materinskom jeziku

Sinoć je održan 4. skup nastavnika engleskog jezika pod nazivom ELT Afternoon u organizaciji Naklade Alfa i Express Publishinga čije je literatura velika lepeza tema i načina učenja. Standardno dobar odaziv i važnost stručnog usavršavanja i praćenja svjetskih trendova u podučavanju stranog jezika prepoznat je i ovoga puta.

Koliko toga se može reći o materinskom jeziku vidjeli smo na nedavnom skupu učitelja i nastavnika u Ljubuškom, a tek koliko možemo saznati o stranom jeziku od izvornih govornika.
Tako je jedan od predavača bio i Paul O’Grady, Irac koji je suprotno trendovima svoju kvalitetu života pronašao u Hrvatskoj. Predavanje održao i Steve Lever gdje je kroz zanimljive primjere pokazao kako ući dublje u poučavanje engleskog jezika i zadržati interes učenika.

Također, odvažni i simpatični Irac Paul je sinoć predstavio i svoju knjigu “Moj brod je Hrvatska” te nam na osebujan način dao uvid u sličnosti dvije zemlje i način razmišljanja o kojemu vrijedi razmisliti.

Pored ELT-a organiziraju se i slični manji seminari diljem Bosne i Hercegovine, a što su poručili o skupu, životu u Hrvatskoj i ostalim temama pogledajte u emisiji “Dobar dan, Hercegovino”.