Joshua pred meč za naslov 11 kila teži od Povetkina: Mijenjam lom nosa za nokaut

Anthony Joshua se iza 22 sata na Wembleyju, gdje je u travnju prošle godine pobijedio Vladimira Klička, bori protiv Aleksandera Povetkina za naslov prvaka prema WBA, WBO i IBF verzijama, prenosi Index.

Britanski boksač na službenom vaganju imao je 111,7 kilograma, 11 više od ruskog protivnika.

Povetkin, koji je pak deset godina stariji, dakle je brži, a Joshua jači. Druga prednost mu je dužina ruku, što je presudilo kod jedinog poraza koji je Povetkin doživio u karijeri. I to od Vladimira Klička u listopadu 2013. Osim toga, pobijedio je u sva preostala 34 profesionalna meča.

Joshua u karijeri nije izgubio nijednu od 21 borbe, a sve je pobjede, osim zadnje protiv Parkera, koju je ostvario jednoglasnom odlukom sudaca, postigao nokautom ili tehničkim nokautom.

Nakon spomenutog poraza od Klička, na udaru kritika bio je sudac koji je Ukrajincu tolerirao ulaske u klinč i hrvanje svaki put kada bi Povetkin došao dovoljno blizu da ga napadne.

Joshua se ne zamara sudačkim kriterijem i poručuje: “Nadam se da ću ga nokautirati u osmoj rundi.”

Otkriva planove za fajt: “Potpuno sam fokusiran na meč, ali i na to da ponudim dobru tučnjavu. Nemam ništa protiv toga da završim s masnicom na oku ili slomljenim nosom. Spreman sam primiti da bih više dao.”

Povetkin je u ovom meču obavezni izazivač prema verziji WBA. Upravo WBA pojas držao je od 2011. do 2013. Kao i Joshua, koji je olimpijski prvak postao 2012., i on se okitio najprestižnijim amaterskim zlatom, ali osam godina ranije.

Deontay Wilder, koji drži WBC pojas, jedini koji nedostaje Joshui, trebao je biti Joshuin sljedeći protivnik. Ali pobjedom u Cardiffu, kada je nokautirao Davida Pricea, Povetkin je postao prvi izazivač i vrlo opasan protivnik.