Karlović rekordom do drugog kola US Opena

Ivo Karlović pridružio se Marinu Čiliću u drugom kolu US Opena, dok su se na prvoj prepreci od posljednjeg Grand Slama sezone oprostili Ivan Dodig i Borna Ćorić.

Karlović je prošao u drugo kolo rekordom US Opena. U pet setova ubacio je 61 as protiv Yen-Hsun Lua. Tajvanac je dvaput vodio u setovima, no Karlović se vraćao sjajno servirajući. Poslije gotovo četiri sata igre, završilo je rezultatom 4:6, 7:6 (4), 6:7 (4), 7:6 (5), 7:5. Protivnik Karloviću u drugom kolu bit će Amerikanac Donald Young.

Isto toliko vremena prošlo je u meču Ilje Marčenka i Ivana Dodiga. Ukrajinac je slavio sa 6:3, 6:4, 6:7 (4), 7:5. Dodig je u četvrtom setu vodio 5:2, no Ukrajinac je nanizao pet genova i zaustavio povratak međugorskog igrača koji će s Marcelom Melom biti jedan od favorita turnira parova. Hrvatsko-brazilska kombinacija u srijedu na startu igra protiv Monroea i Younga, Karlovićeva suparnika u pojedinačnoj konkurenciji.

Borna Ćorić predao je meč Felicianu Lopezu poslije vodstva 4:3 u prvom setu u kojem je imao i servis prednosti. Osjetio je bol u koljenu te se povukao s terena, kao nedavno na Mastersu u Cincinnatiju u ogledu s Marinom Čilićem. Ostaje upitno hoće li mladi Zagrepčanin biti u konkurenciji za meč polufinala Davis Cupa u rujnu.

Marin Čilić u srijedu navečer igrat će meč drugog kola. Poslije glatke pobjede protiv Da Silve, novi protivnik bit će mu Sergij Stahovsky.