“Kiše jesenje” u pripremi za Melodije Mostara

U petak 27. travnja očekuje nas 24. izdanje festivala Melodije Mostara. Od mnogobrojnih izvođača i ove godine će nastupiti grupa iz Tomislavgrada “Kiše jesenje”.
Glazbena ekipa koja se se trudi pronaći svoje mjesto na sceni i kod publike, vole ono što rade, a autorskih pjesama se već skupilo skoro za jedan album.

Kako zvuče i što su nam kazali u razgovoru pogledajte u prilogu…

NAJAVA MELODIJA MOSTARA:

„Svi koji su utkali svoje nastupe od ovih zvijezda za sve godine Melodija Mostara, mislim da su zaslužili zlatnu plaketu, tako da ćemo dodijeliti deset zlatnih plaketa u sklopu programa „Biseri Mostara“, ističe Umjetnički direktor festivala i predsjednik stručnog ocjenjivačkog suda Kristijan Božo Čarapina za Pogled.ba

Nastupit će kako je kazao renomirani izvođači, među kojima je i popularni Marko Perković Thompson sa skladbom “Ne pitaj mene” s kojom 2000. godine osvojio prvu nagradu publike. Hercegovačka pjevačka zvijezda Mate Bulić nastupit će s pjesmom “Da nije Mostara”, koju je izveo na ovom festivalu 1998., a Tiho Orlić će nakon 18 godina ponovno zapjevati hit “Daleko je”. Nastupit će i Meri Cetinić s pjesmom “Moje je srce od stakla”, koju je otpjevala 1996. godine, Siniša Vuco sa skladbom “Mostaru s ljubavlju” s Melodija Mostara 1998. te klapa Hrvoje s pjesmom “Moj sretni zavičaj”, Paula Jusić sa skladbom “Noć bez svitanja”, koju je izvela prije pet godina, i etnoskupina Čuvarice s pjesmom “Divojka” .

„U natjecateljskom djelu programa, za festivalsku nagradu izvest će se 16 sjajnih skladbi koje zaista vjerujem da će postati pravi hitovi koje će publika rado slušati sljedećih nekoliko godina“, kaže Čarapina.

U konkurenciji za festivalske nagrade među ostalim će nastupiti Splićanin Neno Papić, Dubrovčanin Niko Bete, Istranin Diego Zuliani, Slovenac Roko Bazika, dr. Goran Škerlep iz Njemačke, Zvone Medak, Slobodan Mišević, Pero Križanović, Antonio Čarapina, Frane Vukdelija iz Švicarske, bend Kiše jesenje iz Tomislavgrada, širokobriješki tamburaški sastav Dukati, etnoskupina Čuvarice iz Rame (s pjesmom “Sazrilo je grožđe”) i Djevojke s Cetine. Izvođače će kao prateći vokali pratiti Lora i Doria Jelić, a glazbeni spektakl svojim nastupom će uveličati europske prvakinje u plesu iz PS Mo- Stars.

Dan nakon Melodija Mostara 2018., u subotu 28. travnja s početkom u 18 sati u istoj dvorani bit će održan dječji festival Male melodije Mostara. Ovogodišnji festival glazbe za najmlađe koji je deset godina vodio poznati dječji voditelj Siniša Cmrk ove godine će voditi Sanda Pandža, koja je svojedobno kao djevojčica bila pobjednica na ovom dječjem festivalu.

„Predstavit će se 14 skladbi iz čitave regije, a među njima će nastupiti Željka Bošnjak s vokalno plesnom grupom B-Stars. Nadam se da će to biti spektakl za uši i oči, te zaista ove godine očekujemo da će to biti San Remo u malom, zaključio je Čarapina.

Podsjetivši na teškoće s kojim se ovaj festival nosio od svog osnivanja, ističe da je njegova snaga i opstanak pokazatelj koliko je zaista značajan. Stoga je uvjeren da će se 24. Melodije Mostara održati na najvišoj razini, zauzeti mjesto koje im pripada i svake godine biti sve veće i sve važnije na kulturnim i zabavnim mapama zbivanja, ne samo u Mostaru nego i regiji.

Očekuje se kako će velika dvorana Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače biti dupkom ispunjena i 27. i 28.travnja jer je veliki interes za ulaznice od samog puštanja u prodaju.

Ulaznice se mogu kupiti svakim radnim danom u razdoblju od 13 do 20 sati po cijeni od 10 KM na ularu u Hrvatski dom hercega Stjepana Kosače.