Klinika za psihijatriju dobila novo vanjsko ruho

Klinika za psihijatriju Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dobila je novo ruho. U okviru projekta energetske učinkovitosti BEEP, u utorak je svečano otvorena obnovljena zgrada ove klinike. U obnovu je uloženo više od 800 tisuća KM, a radovi su realizirani u skladu sa svjetskim standardima iz oblasti energetske učinkovitosti.

Implementacijom mjera energetske učinkovitosti, psihijatrijska klinika dobila je termički izoliranu fasadu i krov, a zamijenjeni su i vanjski otvori na ovojnici fasadnih površina. Predstojnik klinike Josip Martić nije skrivao zadovoljstvo učinjenim.

“Ne možete ni zamisliti kolika je to razlika. Naši pacijenti spavali su u kaputima koliko je bilo hladno. S druge strane, prostor je stvarno bogomdan za razvijanje naše službe”, rekao je Martić.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić istaknuo je kako će i dalje nastojati osigurati što bolje uvjete za rekonstrukciju svih javnih objekata i osigurati ulaganja u području energetske učinkovitosti u ovom dijelu BiH.

Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, ističe kako je sretan što je za implementaciju ovog projekta izabrana baš zgrada psihijatrije jer je bila u najlošijem stanju, a očekuje da će ovo biti samo uvod, tj. da će se urediti i interijer klinike.

BEEP je najveći projekt energetske učinkovitosti u BiH koji se realizira uz pomoć Svjetske banke. Pruža potporu vladi da ispuni obveze iz Sporazuma energetske zajednice kojim se obvezala na implementaciju direktive Europske unije iz oblasti energetske učinkovitosti.