Konstituirano Općinsko vijeće Ljubuškog

Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ljubuški održana je u ponedjeljak. Nakon tijesne pobjede na prošlim općinskim izborima, novi-stari načelnik Nevenko Barbarić zadovoljan je okupljenim vijećnicima koji su svečanom prisegom započeli svoj rad.

Tihomir Kvesić stari je, ali i novi predsjednik općinskog vijeća. Kvesić je dobio 15 glasova za, šest protiv i tri nevažeća. S druge strane, zamjenik predsjednika Petar Majić dobio je 16 glasova za, sedam protiv i jedan nevažeći. Ivan Jelčić iz redova HDZ-a BIH odbio je mjesto vijećnika, kako kaže, iz neutvrđenih razloga. Umjesto Jelčića nova vijećnica trebala bi biti Ana Kraljević koja bi svojim dolaskom trebala povećati broj vijećnica u ovom sazivu.

Od 25 novih općinskih vijećnika Ljubuškog, 24 ih je u ponedjeljak dalo svoju svečanu prisegu kako će obavljati funkciju vijećnika pravedno i u skladu s propisima. Nakon tajnog glasovanja i dobivenih novih funkcija, prva sjednica je završena. Već na idućoj, koja je zakazana za 2. prosinca, tema je nacrt općinskog proračuna za 2017. godinu.