Kraljević najavio pročistač i “ušminkavanje” Širokog Brijega

U povodu Dana Grada Širokog Brijega, na konferenciji za medije u utorak gradonačelnik Miro Kraljević osvrnuo se na na ono što je napravljeno, ali i što slijedi. Kaže, na redu je “ušminkavanje” grada.

U proteklih godinu dana, prema riječima gradonačelnika Kraljevića, u Širokom Brijegu realizirani su višemilijunski projekti poput sustava navodnjavanja, uključujući obnovu akvadukta u Borku, te provođenja kanalizacijskog sustava u dijelovima grada. Svi ovi projekti utjecali su na to da na proljeće 2017. godine pročistač otpadnih voda bude u funkciji.

Početkom svibnja završeni su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora “B” – II. faza u gradskim područjima Oklaji i Njivice. U tijeku su radovi na izgradnji kanalizacijskog kolektora “C”. U ovoj fazi radit će se zapadni i istočni krak kolektora. Zapadni krak podrazumijeva dionicu od osnovne škole na Lisama do Gedžine strane i dalje prema obilaznici te od škole na Lisama prema tvrtki Mepas i dalje prema obilaznici (do pročistača).

Istočni krak obuhvaća dionicu od vrha Gedžine strane prema tvrtki Sjemenarna i novom naselju ispod obilaznice do benzinske postaje, a vraća se do Svadbenog salona “Široki”, gdje se veže na zapadni krak.

Prije toga, rekao je Kraljević, krenut će se s uređenjem središta grada. Najavio je rušenje nekih derutnih objekata poput kuća i garaža te obnovu fasada.

Kao jedan od neophodnih projekata, Kraljević je istaknuo izgradnju škole koja bi mogla biti smještena u prostoru nekadašnje Duhanske stanice.

Uoči Dana grada i blagdana Velike Gospe, u Širokom Brijegu tradicionalno će se održati kulturno-zabavni program na Trgu širokobrijeških žrtava. Za četvrtak, 11. kolovoza planirana je svečana sjednica Gradskog vijeća u sklopu koje će biti dodijeljena javna priznanja, Zlatne plakete “Grb Grada Širokog Brijega”.