Krenula prva faza obuke o ekonomskoj diplomaciji

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, u suradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH i Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, organizirala je u Sarajevu edukaciju na temu “Ekonomska diplomacija”, s ciljem pružanja konkretnih informacija i neophodnih znanja državnim službenicima i predstavnicima poduzeća iz BiH koji se bave ekonomskom diplomacijom.

“Posao ekonomske diplomacije ne podrazumijeva samo Ministarstvo vanjskih poslova, nego i sve institucije koje imaju bilo kakvu vezu s djelovanjem u inozemstvu i vezu s ekonomskim djelatnostima. Ovo je realizacija ranijeg dogovora. Vjerujem da će biti jako korisno da službenici raznih institucija dobiju kvalitetnu obuku”, rekao je Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara BiH.

“Djelatnici u našim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, bez obzira koliko to bili školovani kadrovi, moraju steći dodatne vještine. Moraju se upoznati s potencijalima i mogućnostima razvoja BiH. Treba ih se dodatno upoznati sa zakonskim regulativama BiH”, naglasio je Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

Prva faza obuke, od planirane četiri, održava se 27. i 28. rujna. Ostale tri faze bit će organizirane naknadno, a bit će uključeni i inozemni veleposlanici i uspješni bosansko-hercegovački poduzetnici.