Krešić: “Susjedi i neke međunarodne organizacije “ubrizgavaju” migrante u BiH”

U Bosni i Hercegovini nalazi se između četiri i šest tisuća migranata, izjavio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić, gostujući u ovotjednom izdanju političkog magazina Argumenti Naše tv. On je tvrdnje sarajevskog profesora kriminalistike Gorana Kovačevića kako u BiH boravi između 35 i 50 tisuća migranata s Bliskog istoka, te kako nije riječ o izbjeglicama, već odbjeglim pripadnicima ISIL-a ocijenio paušalnim, javlja Hrvatski Medijski Servis.

– Većina tih ljudi nema dokumenata, tako da mi samo na osnovu njihovih izjava možemo saznati iz kojih zemalja dolaze, kazao je Krešić.

Na upit je li intenzivan priljev migranata u BiH dio možebitnog scenarija destabilizacije BiH, Krešić je kazao kako neke međunarodne organizacije namjerno usmjeravaju migrante prema Bosni i Hercegovini.

Krešić je kazao i kako se susjedne zemlje Srbija i Crna Gora ponašaju nekorektno prema BiH “ubrizgavajući” migrante u našu zemlju.

Krešić je kazao ka je granica Hrvatske prema BiH prilično nepropusna, pa BiH sve više postaje sabirni centar za migrante.

– Mi ćemo morati pojačati zaštitu naše granice prema Srbiji i Crnoj Gori, pa ako je potrebno i izmjenama nekih zakonskih odredbi, kako bi smo mogli uz Graničnu policiju angažirati i ljudske i tehničke resurse iz drugih policijskih agencija, kazao je Krešić.

Izvor: HMS