U Ljubuškom Start-up dan “Kreni”

Start-up dan “Kreni” održat će se 4. svibnja u Poduzetničkom inkubatoru, Poslovnoj zoni Zvirići u Ljubuškom.

Start-up dan “Kreni” je jednodnevna aktivnost koja će okupiti vodeće sudionike iz različitih područja društveno odgovornog poslovanja, ali i poduzetnike, inovatore, kreativce, lidere i poslovne entuzijaste u raznim poslovnim kategorijama.

Svrha je projekta povećanje demokratskog i direktnog sudjelovanja građana Bosne i Hercegovine u lokalnoj upravi, jačanje odgovornosti općinskih vlasti i poboljšanje infrastrukture i usluga na razini mjesnih zajednica.

Mjesne zajednice, njih 142, kao i 25 jedinica lokalne samouprave širom zemlje, sudjelovat će u prvoj fazi projekta čime će se doprinijeti poboljšanju kvalitete života 300.000 ljudi, ističu organizatori.

Sudionici ovog projekta iz Ljubuškog, Jablanice, Nevesinja i Ljubinja imat će priliku predstaviti svoje ideje iz različitih oblasti koje imaju komponentu društvene odgovornosti kako bi pomogli svojoj zajednici.

Uz pomoć stručnjaka koji njeguju društveni razvoj, kreiraju poslovna rješenja i posjeduju znanje, vještine i kontakte koji utiču na ekonomske promjene u BiH, osobe s najboljim idejama će imati priliku dobiti savjete kako da na najbolji način projekti budu integrirani u njihovim zajednicama.

Start-up dan samo je jedna od aktivnosti u okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” koji predstavlja zajednički projekt vlada Švicarske i Švedske u vrijednosti od 14,5 milijuna KM, a provodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija – UNDP BiH.

Nakon Ljubuškog, start-up dan će se održati u Bijeljini i Banjoj Luci.