U Međugorju za Uskrs bilo 10.000 hodočasnika

Sa uskrsnim razdobljem počela je i sezona u Međugorju. Neradni Uskrsni ponedjeljak mnogi hodočasnici su iskoristili za posjet tom mjestu. Rijeke njih pristizalo je u Crkvu svetog Jakova na pučku misu u 11 sati koja se služila na hrvatskom jeziku.

Već je poznati kako uskrsni blagdani u Međugorje dovode prvi veći hodočasnički val. U Velikom tjednu ih je u Međugorju boravilo oko 10.000. Kao i prethodnih godina, najviše je Talijana. U zadnje vrijeme sve više dolazi i Iraca. Od Cvjetnice počeli su njihovi sedmodnevni aranžmani koji traju do kraja listopada.

Veći broj hodočasnika iz svih zemalja svijeta očekuje se za 15-ak dana.

“Ide i naša prva najveća špica prije godišnjice – prvosvibanjski praznici. Tad očekujemo 20-ak tisuća hodočasnika. S tim danima moći ćemo procjenjivati daljnji tijek sezone”, naglasio je Željko Vasilj iz Turističke zajednice Međugorje.

Sudeći prema Uskrsu, u ovoj sezoni se u Međugorju očekuje veći broj dolazaka nego u prošloj, poručuju iz Turističke zajednice. Ističu kako tome doprinosi i nedavni dolazak posebnog papinog izaslanika Henryka Hosera.

Međugorje godišnje posjeti više od dva milijuna hodočasnika iz 25 zemalja. Takvi podaci govore kako je Međugorje jedna od najistaknutijih destinacija vjerskog turizma.