Miroslav Škoro i Enis Bešlagić voditelji Humanitarne modne revije na 8. Sajmu vjenčanja

8. Sajam vjenčanja ovog je vikenda privukao pozornost mnogih posjetitelja koji su unatoč lošem vremenu uživali u ambijentu Herceg Etno sela u Međugorju.

Mnoštvo izlagača i gostiju družilo se kroz dva sajamska dana koja su posjetiteljima​ ​ponudila, osim mogućnosti da dogovore detalje oko organizacije samog vjenčanja na izlagačkom prostoru, i​​ neka zanimljiva događanja na glavnoj pozornici: tematske razgovore, cvjetne radionice, zanimljive savjete, nagradne igre te nekoliko modnih revija.

Na ulazu na Sajam svi su se posjetiteljii osvježili limitiranim izdanjem Prirodne izvorske vode Leda, ali su se i informirali o novostima partnera Sajma Croatia osiguranja, dm-a, i HT Eroneta. Najzanimljivija je bila Humanitarna modna revija koju je Sajam vjenčanja 2018. organizirao za JU Edukacijsko-rehabilitacijski centar za osobe s teškoćama u razvoju Ljubuški, a pokrovitelj humanitarne večeri bio je Croatia osiguranje.

Voditeljski par ove modne ​​revije Miroslav Škoro i Enis Bešlagić, do suza su nasmijali sve goste i publiku. Simpatičnim šalama, spontanim plesom, glumom i dobacivanjem jedan drugome program su učinili dodatno zanimljivim. Na pozornici su obavljali razgovore s damama iz javnog života koje su u ime ovog plemenitog cilj​a​ preuzele uloge manekenki i hrabro prošetale modnom pistom.

Ivana Lovrić, nova pjevačica grupe Colonia, prošetala je u vjenčanici Bakus spose, Dejana Ro​s​ulja​š​, poznata voditeljica sa OBN-a, nosila je vjenčanicu salona Diosa, Lucija Kontić, modna blogerica i zaštitno lice Sajma 2018. hodala je u kreaciji mostarske dizajnerice Tee Ra​j​ič. Dizajnerica Kristina Burja, koja potpisuje svoj modni brend KRIE, izišla je pozdraviti sve pris​u​tne, naravno, u svojoj kreaciji, a nezaboravna Anica Kovač, nekadašnja prva pratilja Miss svijeta, za ovu je priliku prošetala večernju haljinu dubrovačke dizajnerice Andree Zvono. Riječka spisateljica i kolumnistica, Ivana Grabar,​ predstavila​ se publici u Bakus sposa vjenčanici te pos​e​beno naj​a​v​ila svoje predavanje i kviz na temu muško-ženskih odnosa. Manekenke su prošetale i neke od kreacija poznatog brenda Lisca.

Miro i Enis​ izgledali su fenomenalno u svojim Di Caprio odijelima te su se okušali i kao manekeni, par puta prošetavši modnom pistom u presmiješnoj izvedbi.​​ Potom su Colonia i Škoro zapjevali neke od svojih poznatih hitova. Prvi dan Sajma zatvoren je spektakularnim vatrometom Pirotehnike Mirnovec.

Ni drugog dana Sajma nije nedostajalo dobre ponude, smijeha i zabave u dvorani, posebno tijekom nagradne igre NAJ PAR. Sudionici su se prijavljivali putem zadatka na službenoj Facebook stranici Sajma. Odabrana tri para u finalu su se borila za vrijedne nagrade za svoje vjenčanje, među kojima su i vrijedni poklon-paket generalnog sponzora Namexa i poklon-paket partnera Sajma dm, Drogerie Markt te putno osiguranje za medeni mjesec Croatia osiguranja.

Natjecatelji su na pozornici izvršavali zanimljive zadatke, a žiri je imao još teži zadatak: odabrati najbolje. Parovi su prethodno slušali predavanje gošće Ivane Grabar na temu “Da li je on⁄ona onaj pravi?”, a potom su rješavali kviz “Koliko se poznajemo prije nego se vjenčamo?”. Pobjednici Antonia i Marko otišli su sa Sajma s brojnim nagradama izlagača.

Cvjećarka Letizia iz Zagreba održala je zanimljivu cvjetnu radionicu na temu “Odabir vrste cvijeća, boja te izrada vjenčića od cvijeća za kosu za djeveruše i ‘male mlade'”.

8. Sajam vjenčanja završio je 4. Modnom revijom atraktivnih manekenki za čiji su izgled tijekom oba dana bili zaduženi Frizerski salon Vip Saloon te vižastica Zdenka Ostojić. Sve najvažnije trenutke svojim fotoaparatom zabilježio je Tomo Miličević iz Foto Light Studia.