Mlada širokobriješka flautistica održat će koncerte u Širokom Brijegu i Mostaru

U okviru svoga poslijediplomskog specijalističkog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, mlada širokobriješka flautistica Nikolina Vukoja održat će solističke koncerte u Širokom Brijegu i Mostaru. Koncerti će se održati u subotu, 22. travnja s početkom u 19:30 sati u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu i nedjelju, 23. travnja u 19:30 sati u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Nikolina će nastupiti uz glasovirsku pratnju umjetničkog suradnika Domagoja Guščića. Na programu će biti djela skladatelja A. Coplanda, E. Cartera i C. Francka. Ulaz je slobodan.

Nikolina Vukoja rođena je 1992. godine u Splitu, glazbeno obrazovanje započinje u Glazbenoj školi Široki Brijeg. Nakon završenog prvog razreda srednje glazbene škole, zbog želje za proširivanjem svoga znanja, odlazi u Zagreb gdje školovanje nastavlja u Glazbenoj školi Pavla Markovca.

2011. godine upisuje Akademiju za glasbo u Ljubljani – smjer flauta, gdje je 2016. diplomirala u klasi prof. Karoline Šantl Zupan te kod koje se trenutno nalazi na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Svoj talent, znanje i umijeće svjedočila je na brojnim koncertima kao solistica, članica raznih komornih sastava, puhačkog i simfonijskog orkestra diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Mađarske, Njemačke, Belgije. Od 2006. godine je kao solistica nekoliko puta nastupila uz pratnju gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca.

2016. godine je kao solistica nastupila uz pratnju Mostarskog simfonijskog orkestra. Kao solistica, članica komornih sastava i orkestra sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Nizozemskoj. Usavršavala se kod uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai–Askin, Ana Domančić–Krstulović, Renata Penezić, Tamara Coha–Mandić, Lucia Rizzello, Matej Zupan, Karolina Šantl–Zupan, Dejan Gavrić i Stephanie Winker.