Mostar: U tri prigradska naselja voda ‘nije higijenski ispravna’

Analiza vode u mostarskim naseljima Salakovac, Prigrađani i Podgorani pokazala je kako voda u tim mostarskim prigradskim naseljima “nije higijenski ispravna”.

Sanitarna inspekcija Grada Mostara zato je poduzela hitne mjere prema kojima Vodovod Mostar treba isključiti vodu u ovim naseljima, prenosi pogled.ba.

“Uočeni su određeni nedostaci što se tiče mikrobiologije, te smo nakon dobivanja rezultata analize poduzeli hitne mjere prema kojima smo Vodovodu Mostar naložili da u roku od jednog dana isključe vodu”, rekla je za Kemija Srko, inspektorica Općinske inspekcije Grada Mostara.

Detalji o neispravnosti vode nisu poznati.

Do zagađenja je došlo vjerojatno prepumpavanjem, a na taj zaključak se došlo jer je voda na izvorištu potpuno čista. Uzrok zagađenja je mulj.

U trima mostarskim naseljima već neko vrijeme mještani obolijevaju, posebno djeca, a sumnja se na neispravnu vodu. Kod djece se javlja povraćanje, ali i osip na leđima.

”Tražimo od Vodovoda i nadležnih institucija, te gradonačelnika Grada Mostara Ljube Bešlića, da se odazovu na sastanak sa lokalnim stanovništvom koji će se održati u 19:30 sati, u naselju Podgorani kod džamije”, poručili su mještani ovih mostarskih naselja koji ne isključuj ni mogućnost blokade prometnica.