Mostarska aplikacija za brzo upoznavanje

Entuzijastična ekipa mladih informatičara u Mostar donosi nešto sasvim drugačije, aplikaciju koja pruža novi način dogovaranja za izlazak na kavu. ”AjmoNaFuka” je daiting friend aplikacija koja je osmišljena prvenstveno za upoznavanje novih ljudi, sklapanje prijateljstava, a možda i ljubavi.

”Mi stalno izlazimo i uvijek je nekako ista ekipa. Naravno volim ja te ljude, ali jednu večer kada smo izašli a klub je bio poluprazan zapitali smo se kako upoznati nove ljude. Došli smo na ideju da to malo promijenimo.

Onda mi palo na pamet što bi bilo da sada nekoga zovnem, da se upoznamo ali da se nekako sve to brzo dogovori. I to bez dopisivanja, jer ga ja osobno ne volim. I tako je nastala ideja”, započeo je priču o ‘AjmoNaFuka’ aplikaciji Nedžad Grizović jedan od idejnih tvoraca aplikacije, koji trenutno najviše radi na marketingu i prodaji aplikacije.

Zajedno s Nedžadom na ovom projektu surađuju Nikola Alexander Philipp, i Sandro Jovanović, Marijo Šunjić i Goran Čuljak. ”Ekipa ima od 17 do 34 godine i ideja nam ne može nestati. Dakle ideja se fokusirala na tome da želimo izbaciti dopisivanje, ali pošto je danas to jako teško, poruke smo sveli na pet poruka s jedne i s druge strane.

Dakle osoba A može osobi B poslati pet poruka i obrnuto, onda je glavna i jedina funkcija poslije tih pet poruka da odredite mjesto i vrijeme pića. To možemo nazvati kao neki speed dateing, ako u tih pet poruka kliknete onda je jedina opcija odabrati mjesto i vrijeme pića”, pojasnio je Nedžad.

Objasnio je da se u aplikaciji ”AjmoNaFuka” korisnici izlistavaju po gradu u kojem se nalaze. ”Kada se uđe u aplikaciju osobe su izlistane i one se izlistavaju po gradu. Ja kada napravim račun i prijavim se na aplikaciji, mogu birati primjerice da mi se izlistaju sve ženske osobe iz Mostara koje su prijavljene na aplikaciju. Ako nađem neku osobu da mi se sviđa, pritisnem gumb u obliku šalice i odabranoj osobi stiže notifikacija koja govori da joj je Nedžad poslao ”fuka”. Ona može poslati ”fuka back”, te pored ove ima direktno opcija da dogovorimo piće ili mi može poslati poruku. Ali ako nisam dobio ”fuka back”, ja ne mogu poslati poruku”, rekao je Nedžad pojašnjavajući da ako osoba uzvrati šalicom kave, onda korisnici imaju pet poruka za dopisivanje, a poslije toga je sve onemogućeno.

”Što se tiče odabira lokacije za piće, tu želimo izbjeći da korisnici mogu unijeti svoju lokaciju. Mi ćemo imati u ponudi pojedine ugovorene lokale, a za sada ih imamo preko 12 u Mostaru. Svi ugostitelji koji budu na aplikaciji, moći će aplikaciju iskoristiti za marketing usluga, što je jedna vrlo interesantna marketinška opcija na našem području. Na primjer jedan lokal izabere ciljanu skupinu ženske osobe od 18 do 22 godine da će večeras u 21 satt biti ”happy hour” i notifikacija stigne ciljanoj skupini. Tako da je to jedan super način oglašavanja, ali i korisnici jednostavnije dolaze do informacija”, pojasnio je Nedžad.

Dodao je i da je aplikacija besplatna za sve korisnike. ”Nadam se da će aplikacija zaživjeti. Ja počinjem od sebe, fora je i ja bi je koristio, jer volim upoznavati nove ljude. Mi ćemo dati sve od sebe, tako da ćemo u startu imati neku kritičnu masu da vidimo kako će ići sve to. AjmoNaFuka aplikacija starta s radom 02.03.2018 u Mostaru, dok mjesec dana kasnije startamo sa većim gradovima diljem Balkana, npr. Sarajevo, Zagreb, Beograd, Split…”, rekao je Nedžad.

Izvor: bljesak.info