Mostarskoj ‘Neretvi’ šest sjajnih odličja na početku sezone

Mostarski judaši novu sezonu započeli su s natjecanjem u Hrvatskoj metropoli gdje su nastupili zajedno s judašima iz deset europskih zemalja i to iz CRO, UKR, SRB, POL, SLO, AUT, ITA, BiH, SVK i GER na Zagreb Open-u 2018. Na turniru je sudjelovalo preko 550 natjecatelja iz 61 kluba.

Prvi na tatami je izišao Rino Vrljić -42 kg (U12) koji je započeo svoju sezonu s pobjedom u prvoj borbi protiv Stilinović Marina (CRO). Nakon toga u drugom kolu ga dočekuje, Đurđević Adrian (BiH) kojeg Vrljić također dobiva na zahvat osai-komi. U trećem kolu u u borbi za ulazak u finale za protivnika ima Koncilij Dana (CRO) kojeg dobiva vrlo brzo. U finalnoj borbi gubi 15 sekundi prije kraja borbe od Vrbanović Mateja (CRO) na wazari. Vrljić se okušao i u starijem uzrastu, dječaka do 14 godina, gdje je sa sjajne dvije pobjede nad Akhiyadov Davidom (AUT) i Ivošević Matejom (CRO) osvojio sjajno treće mjesto.

Drugi predstavnik „Neretve”, Karlo Križanac -66 kg (U14) odličnim nastupom je pokazao kako opet dominira u svome uzrastu iako je promijenio kategoriju. On je sa četiri pobjede nad Filipović Andrijom (CRO), Bašić Leon (CRO), Višnjei Veljko (SRB) i u finalu protiv Juras Frana (CRO) osvojio zlatnu medalju.

U uzrastu kadeta, klub je imao jednog predstavnika, Srđan Ajvaz -81 kg (U18) koji je imao dobar nastup osvojivši brončanu medalju sa samo jednim porazom koji ga je odvojio od finala. Ajvaz je imao dvije pobjede nad Jovović Ivanom (CRO) i Mjertan Filipom, zatim poraz u polufinalu od Copić Ivana (CRO). A u borbi za medalju, sjajnim ippon-om pobjeđuje Amsal Šorliju (BiH).

Osvojene medalje:
Zlatna medalja:
• Karlo Križanac -66 kg (U14)

Srebrena medalja:
• Rino Vrljić -42 kg (U12)

Brončane medalje:
• Rino Vrljić -42 kg (U14)
• Stjepan Salmanić -46 kg (U14)
• Hrvoje Knezović -60 kg (U14)
• Srđan Ajvaz -81 kg (U18)

Nastup su još zabilježili, Josip Previšić -60 kg (U16), Ivan Jurić -66 kg (SEN) i Mateo Puljić -73 kg (SEN), ali ovaj put nisu imali sreće da dođu do pobjedničkog postolja.