U Mostaru počela V. konferencija “Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje”

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović otvorila je V. konferenciju “Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje” koja se održava u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.

Konferencija je počela 28. ožujka i traje dva dana. I ove je godine okupila 400 sudionika s područja regije. Drugog dana manifestacije bit će održana panel diskusija o temi konferencije, kao i predstavljanje zbornika radova.

Dilberović je čestitala organizatorima na animiranju šire društvene zajednice i istaknula kako vjeruje da će konferencija rezultirati kvalitetnim znanstvenim i stručnim izlaganjima, razmjeni iskustava i znanja, ali i otvoriti nove mogućnosti međunarodne i domaće suradnje.

“Ovakvi znanstveno-stručni skupovi prilika su da se unaprijedi i ubrza prijenos novih znanja, tehnologija, informacija i inovacija i da se potaknu istraživači na povezivanje s gospodarstvom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena znanstvenih istraživanja te podići konkurentnost i prepoznatljivost”, kazala je na otvaranju konferencije ministrica Elvira Dilberović.

Tvrtka Sfera konferenciju je organizirala u suradnji s Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Strojarskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

“Zahvaljujemo suorganizatorima, partnerima i sponzorima na pomoći i podršci pri organizaciji ove konferencije. Ovom prilikom želim najaviti sljedeću konferenciju ‘Dani softvera u inženjerstvu’ koju planiramo organizirati krajem godine u četiri grada, u Mostaru, Sarajevu, Banjoj Luci i Tuzli”, kazala je Naida Memić, direktorica Sfera d.o.o. Mostar.

Sponzori konferencije su Taurus, Vaillant i Nobel Corporation. Partneri i izlagači konferencije su: Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, Wishaupt, Servis Čović, Altera, Inox Term, Mountain, Grijanje Invest, Vivax, Lafat Komerc, Rehau, Wilo te kompanija Airco B.