Naša TV na najvećem ekonomskom forumu Srednje i Istočne Europe

Naša TV izvještavat će početkom rujna sa Ekonomskog foruma u poljskoj Krynici. Ekonomski forum već je 26 godina za Istočnu i Srednju Europu što i renomirani Svjetski ekonomski forum u Davosu u Švicarskoj za globalnu ekonomiju.

Oko tri tisuće posjetitelja iz više od 50 zemalja očekuje se na trodnevnom događaju, a Naša TV bit će bok uz bok najuglednijim svjetskim medijima poput New York Timesa, Washington Posta, Agence France Press, CNN-a, Euronewsa i drugih.

Prvog dana održat će se sastanak premijera zemalja Višegradske skupine i Ukrajine te predstavljanje potpredsjednika poljske vlade i ministra razvitka Mateusza Morawieckog o programu širenja poljskih tvrtki u inozemstvu.

Pored toga, ove će se godine prvi put održati posebna konferencija koja će se usredotočiti na Poljake koji žive u inozemstvu.

Tema ovogodišnjeg Foruma je “Europa zajedničkih vrijednosti ili zajedničkih interesa?” Prezentirat će se više zainteresiranih strana, poduzeća, vlada i civilni sektor.

Govorit će se i o rastućem globalnom trendu ženskog sudjelovanja u raspodjeli kapitala. U Krynici će se održati prva diskusija o tome kako povećati broj žena inovatora u Srednjoj i Istočnoj Europi te kako muškarci mogu pomoći tom razvoju.