Nataši Ivančević “Mala liska” za glumicu večeri

Druge večeri 14. Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” izvedena je predstava “Malo blago” Ellen Murphy u režiji Slađane Kilibarda, Gradskog pozorišta Jazavac iz Banja Luke, a stručni žiri je nagradu za najbolju glumicu večeri, “Malu lisku”, dodijelio Nataši Ivančević.

Ivančević je, zajedno s glumicama Slađanom Zrnić i Belindom Božičković, na sceni donijela životnu priču o tri generacije žena, o njihovim životnim putevima, čežnjama i gubitcima, o njihovoj borbi, duhovitosti, snovima, tuzi i snazi. Gostovanje na “Mostarskoj liski” je bila prva izvedba “Malog blaga” izvan Banja Luke.

Glumica Nataša Ivančević je nakon dodjele nagrade bila presretna. “‘Mostarska liska’ je jako značajna. Nemamo puno festivala i ovo je jedinstvena prilika da se malo oprobamo i sa drugim kazaištima kad se već ne možemo susresti. Ovo je za nas vrlo, vrlo značajno, a mi smo upravo zahvaljujući ovom festivalu prvi put s ovom predstavom otišli iz Banja Luke i stvarno smo imali tremu kako će mostarska publika prihvatiti predstavu. U Banjoj Luci je urnebes kad je igramo, ljudi se prepoznaju. Predstava govori o tri žene, o tri generacije žena, a najbolji kompliment koji smo dobile je, ‘Vi ste sjajne, ali što su vam muški likovi dobri.’ A muški likovi se ne pojavljuju na sceni. E, to je to, to je uspjeh, što smo uspjeli ispričati priču o ljudima koje volimo, o našim muškarcima, i to je jako značajno”, rekla je Ivančević nakon izvedbe.

O najboljim predstavama 14. “Mostarske liske” odlučuje stručni žiri kojeg čine Ademir Kenović, Vedrana Seksan i Elmir Jukić. Žiri medija odlučuje o najboljoj predstavi po njhovom izboru, a rade u sastavu Maja Begtašagić, Kristina Ljevak i Rijad Durkić. U žiriju publike su Nada Dalipagić, Katica Omanović i Ilda Kero.

U ponedjeljak, 24. travnja u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na programu je treća predstava u konkurenciji “Mostarske liske”, predstava Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba “Jedan sluga, dva gospodara” Richarda Beana u režiji Vite Taufera, a ulaznice su rasprodane.

Festival “Mostarska liska” održava se u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar i traje do 29. travnja.