Nikola Tomičić: Deset godina je HFC Zrinjski, mislim da je vrijeme za prvo mjesto

HFC Zrinjski započeo je pripreme za novu sezonu u kojoj mostarski klub ima visoke ambicije. Za trenera je imenovana legenda hrvatskog futsala Nikola Tomičića koji je Zrinjski vodio u sezoni 2016/17.

“Htio bih zahvaliti Upravi kluba na povjerenju, i pojedinim igračima koji su inzistirali na mom povratku. Drago mi je da sam ovdje, da nije Mostar u pitanju i novi sustav natjecanja najvjerojatnije ja ne bih bio ovdje, kao i nekolicina igrača. Ovo je jedan veliki izazov za mene, za igrače i Upravu kluba”, kazao je Nikola Tomičić u izjavi za medije i dodao:

“Svaki početak je uvijek težak. Prije dvije godine bili su neki drugi igrači, i bili smo mlađi dvije godine nego danas. Više-manje poznajem sve igrače, napravili smo neka mjerenja i moj kondicijski trener nije zadovoljan. Imat ćemo neki mali sastanak i vidjeti o čemu se radi. Mislim da će to iz dana u dan ići na bolje. Imamo mjesec dana do početka prvenstva, i smatram da malo kaskamo za ostalima, jer su neke ekipe već prije 15-tak dana startale s pripremama”.

Iako u Premijer futsal ligi ima jaku konkurenciju Tomičić smatra da njegova momčad može do povijesnog rezultata.

“Na Facebooku sam vidio napisano kako je Zrinjski prije dvije godine sa mnom na klupi igrao najljepši nogomet i ja želim da tako bude, ali da budemo i malo efikasniji. Deset godina je kluba, i mislim da je vrijeme da napadnemo prvo mjesto”, poručio je Tomičić.

Zrinjski je za predstojeću sezonu doveo niz kvalitetnih pojačanja. Povratnici u klub su Josip Bošković, Ivan Ivanković i Josip Sesar, a u momčadi je Mile Zelenika, mladi i jako perspektivni futsal igrač.

Na početku sezone Tomičić neće moći računati na kapetana Ivana Drežnjak koji se ozlijedio ljetos u prometnoj nesreći.

“Osjećam se puno bolje i očekujem povratak na teren za mjesec dana. Mislim da smo doveli 4-5 dobrih igrača, ali naše najveće pojačanje je povratak trenera Nikole Tomičića. On je najveći nogometni znalac koji me trenirao”, rekao je Ivan Drežnjak.

HFC Zrinjski započeo je s upisom u Futsal akademiju, a ista će službeno biti predstavljena 15. rujna. Za rad s mladim igračima zaduženi su licencirani treneri Goran Buhovac, Damir Mišić, Siniša Đurasović i Vladimir Vladisavljević koji će biti u stručnom stožeru seniorske ekipe kao pomoćnik Nikoli Tomičiću.