Obitelj Šarić strahuje za budućnost, deložacija u 10 sati

Po nalogu Općinskog suda Mostar, u srijedu u 10 sati iz svog stana bit će deložirana umirovljenica Kata Šarić. No, Udruga Minores je poslala priopćenje u kojem kaže da je prikupila novac za otkup stana, ponudila ga je kupcu i čeka odgovor.

U domu Šarića zatekli smo Katu i njezinog sina Antu. Kći Stana nije bila tu. Pred njima je još jedan dan prepun neizvjesnosti. Boje se da bi već u srijedu mogli biti beskućnici. Podsjetimo, Kata Šarić je stan izgubila na javnoj dražbi zbog duga za sudske troškove koji su iznosili 8.500 KM. Stan je kupila djelatnica suda koja je naredila javnu dražbu Vesna Milas.

Pojavio se tračak nade da bi ova tužna priča mogla imati sretan kraj. Udruga Minores prikupila je novac za otkup stana i naknadu troškova te je pozvala kupca stana da prihvati ovu ponudu

Prije nekoliko dana Ustavni sud Bosne i Hercegovine, kojem su Šarići uputili žalbu na presudu mostaskog Općinskog suda, odlučio je kako će Kata Šarić morati napustiti svoj stan. Nakon toga obratili su se i Međunarodnom sudu za ljudska prava.

Šarići se nadaju pozitivnom ishodu njihove kalvarije. U protivnom, završit će kao beskućnici. Podsjetimo, obitelj Šarić trebala je biti deložirana prvi put 27. siječnja ove godine, no Mostarci su tad pokazali solidarnost te su živim zidom spriječili da još tada ostanu bez krova. Sada su prikupili novac za otkup stana, no odgovor se još čeka.