Obnovljena mostarska Gradska uprava u ponedjeljak otvara vrata

Prije više od dvije godine oko tisuću prosvjednika demoliralo je zgrade institucija u Mostaru. Uz zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Gradske vijećnice, velika oštećenja doživjela je i zgrada Gradske uprave u Cernici, koja je bila zapaljena i uništena toliko da nije bilo moguće nastaviti s radom. U ponedjeljak obnovljena zgrada Gradske uprave napokon počinje s radom sa svim svojim odjelima. Ekipa Naše TV imala je mogućnost prva ući u obnovljenu šalter-salu i pozadinske urede.

Tijekom protekle dvije godine, u suradnji s Razvojnom agencijom Ujedinjenih nacija (UNDP), kroz više faza došlo je i do obnove podrumskog dijela zgrade. Uređen je kat Odjela za financije i nekretnine koji je imao najmanje oštećenja, a na kraju su obnovljeni Odjel za organizaciju, pravne poslove, opću upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo.

U ponedjeljak svoja vrata svim strankama otvara i nova šalter-sala. Za nju je izabran novi, moderniji dizajn prostora, bojom privlačniji, ali i pristupačniji prostor za pružanje svih usluga i uskoro u potpunosti infomatički opremljen.

Tu će raditi 17 zaposlenika. U obnovljenom prostoru vodit će se poslovi Gradske uprave, dok će građani na šalterima moći ovjeriti svoje dokumente, tražiti izvode iz matičnih knjiga, vršiti prijem zahtjeva, a najavljeno je i postavljanje šaltera Pošte.