Općinski sud se vratio u Čitluk

Rekonstruirane i obnovljene prostorije Općinskog suda u Čitluku u ponedjeljak su službeno otvorene, pa se sud vratio u Čitluk poslije 12 godina. Odluku o vraćanju Općinskog suda u Čitluk donio je Parlament Federacije BiH 2010. godine, dok je sredstva za obnovu i rad Suda osigurala Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Osim suda, otvoren je Zemljišno-knjižni ured. Gruntovnica je već na raspolaganju svim građanima, dok se početak rada Općinskog suda očekuje u idućem razdoblju.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije prepoznala je značaj Općinskog suda za građane Čitluka i Brotnja, te je za projekt dogradnje i rekonstruiranja zgrade osigurala 450.000 KM, a preuzela je i obvezu osigurati oko 350.000 KM inicijalnih sredstava za plaće i materijalne troškove uposlenih u sudu.

Rekonstrukciju zgrade suda odobrilo je i Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće BiH, dok je za predsjednicu suda imenovana Jadranka Prskalo.

Povratak instutucije predstavlja i nova zapošljavanja. Nakon imenovanja ostalih sudaca u Općinskom sudu Čitluk očekuje se i popunjavanje upražnjenih radnih mjesta, nakon čega se može očekivati konačan početak rada suda do kraja ove godine.