Oprezno u prometu

U iduća tri dana u BiH će prevladavati nestabilno vrijeme. U četvrtak se očekuje najhladniji dan, a potom će doći do blagog rasta temperatura. No, dok se u petak i subotu može očekivati pretežito sunčano, već se u nedjelju u cijeloj zemlji očekuje obilna kiša.

Tijekom dana u nizinama će padati i kiša dok se u Bosni očekuje između 10 i 30 litara padalina po metru kvadratnom. U Hercegovini pretežito oblačno, a poslijepodne smanjenje oblačnosti. Slabije padaline u sjevernim područjima Hercegovine.

Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Sutra u Hercegovini prije podne pretežito oblačno, a u drugoj polovici dana smanjenje oblačnosti.
Vjetar prije podne umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

U subotu razvedravanje, jutarnje temperature između 0 i 7, a maksimalna dnevna do 17 stupnjeva na jugu zemlje. No, već u nedjelju očekuje se kiša.

Stanje u prometu je još otežano, pojedinim dijelovima BiH ali i RH snijeg je donio nove nevolje. Posebno je teško prometovati na području Kupresa gdje puše vjetar koji pravi zapuhe.
Snijeg pravi probleme na dionici Koprivnica iznad tunela prema Bugojnu. Led je na cesti i češće se događaju zastoji zbog popriječenih i prevrnutih kamiona.