Oproštaj od Astorija

Posljednji ispraćaj kapetana Fiorentine Davidea Astorija održavn je u Firenci. Astori je preminuo prošle nedjelje u 32. godini života. Zatajilo mu je srce u snu uoči utakmice s Udineseom. Oko tisuću ljudi skupilo se pored stadiona Fiorentine kako bi odalo počast kapetanu Viola i ispratilo pogrebnu povorku.

Od Astorija su se oprostili rodbina i prijatelji, kao i brojni uglednici, u bazilici Svetog Križa gdje se održala misa zadušnica. Ispred bazilike okupilo se skoro deset tisuća navijača Fiorentine i građana Firence, piše gol.dnevnik.hr. Na sahrani su se pojavili mnogi poznati talijanski nogometaši na čelu sa suigračima iz kluba, među kojima je i hrvatski reprezentativac Milan Badelj koji je održao emtivni govor.

Pojavila se i cijela momčad Juventusa, koja je još gostovala u Londonu. Francesco Totti, Mario Balotelli i mnogi drugi talijanski nogometaši stigli su na misu u baziliku kako bi se posljednji put oprostili od voljenog kolege. Sprovodu svjedoče i mnogi politički uglednici te osobe iz talijanskog javnog života.

Izvor: vecernji.ba/gol.hr