OŠ Petra Bakule ima najuređenije dvorište u Mostaru

Natječaj za izbor najljepšeg dvorišta raspisan je sredinom ožujka ove godine. Mostarci su pokazali relativno visoko zanimanje. Nagrade su dodjeljene za najljepše uređeno dvorište, školsko dvorište, balkone, terase te stambene objekte i najuređeniji gradski prostor.

Petar Budimir osvojio je prvu nagradu za najuređeniji gradski prostor. U središtu grada, iza svoje zgrade brine se za 500-tinjak primjeraka biljnih vrsta: “Park je formiran u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. 1985. godine bio je najljepši botanički vrt u BiH. Bio je zasađen s oko 500 ruža, od kojih je bilo stotinjak različitih vrsta”, podsjetio je Budimir.

U konkurenciji najljepšeg školskog dvorišta vodila se velika borba. Pobijedila je Osnovna škola Petra Bakule.

Gradonačelnik Mostara se osvrnuo i na druge projekte koji za cilj imaju uređenje Grada na Neretvi: “Imamo proljetno i jesensko čišćenje grada. Grad za to svake godine osigurava sredstva. Problem je što ne postoje sankcijske mjere. Mi ne možemo natjerati građane da se uključe u čišćenje. To je uistinu poražavajuće. Moramo svi sudjelovati, samo tako ćemo pridonijeti uređenijem gradu.”

Organizator je dobitnicima, osim diploma, dodijelio i novčane nagrade u rasponu od 50 do 1.000 KM. Iako su nagrade simbolične, zasigurno će biti poticaj da se odgovorno ponašamo prema životnoj sredini.