Osvojite ulaznice za večerašnja dva filma na Mostar film festivalu

Naša TV Vas vodi na večerašnje dvije projekcije filma u sklopu Mostar film festivala. Iz Međunarodnog programa večeras pogledajte film The Line s početkom u 18:00 sati i film Prokleti pas iz natjecateljskog programa s početkom u 20:00 sati. Upravo za ova dva filma poklanjamo Vam po dvije ulaznice.

Nagradna igra otvorena je do 16:00 sati na našoj Facebook stranici.

Kratki sinopsisi:

The line / Slovačka, Ukraina / 2017. / 108min
Režija: Peter Bebjak
Scenarij: Peter Bebjak
Uloge: Géza Benkõ, Stanislav Boklan, Zuzana Fialová

Opis: Adam je glava porodice i šef kriminalne organizacije koja krijumčari cigarete iz Ukrajine u Slovačku. U krugu najdražih i najbližih, se ponaša kao brižljiv i vrlo principijelan, međutim, kao šef je vrlo stamenit i visoko beskompromisan u donošenju velikih odluka. Mirni suživot njegova dva svijeta potresa novo osiguranje na granicama Schengenskog područja i rastu tenzije zbog nejasne budućnosti. Peter Bebjak, reditelj ovog filma nam donosi odličnu krimi priču sa elementima trilera koji nudi zaraznu snagu koja ga dijeli od običnog žanrovske priče. Ona otkriva univerzalnu ljudsku priču, postavljenu u okruženju u kojem se isprepliću kulture, tradicije i životi.

 

Prokleti pas / Srbija / 2017. / 88min
Režija: Dragan Pešikan
Scenarij: Dragan Pešikan
Uloge: Srđan Žika Todorović, Nina Seničar, Jelena Galović, Maja Lukić, Igor Pervić, Ivan Jevtović, Miloš Vlalukin, Milica Zarić, Aleksandar Šapić

Opis: Obično mi biramo psa, a nekada i pas izabere nas… Izborom jednog psa, Aleksandra, Jovana i Marija dolaze u sukob sa kriminalnom bandom koju predvodi Sergej, neumoljivi narko diler. Aleksandrina američka lična karta i FBI propusnica njenog verenika dovode kriminalce u zabunu da je reč o međunarodnoj akciji, a kako su i potkupljeni policajci na strani bande, ove tri devojke ostaju bez izbora i primorane su da uzmu stvari u svoje ruke.