18. Mediteran FF

Otvoren natječaj za 18. Mediteran Film Festival

Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 18. Mediteran Film Festivalu, koji će od 23. do 26. kolovoza 2017. biti održan u Širokom Brijegu. Na natječaju mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje koji svoje prijave pošalju do 15. svibnja 2017. godine.

Detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala (www.mff.ba).

Mediteran Film Festival dijeli filmove u natjecateljskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta.

Selektor festivala Damir Čučić pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 15. svibnja 2017. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete.

O najboljima će tijekom 18. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika Festivala.

Uz program u konkurenciji, MFF će prikazati i najnovija svjetska filmska ostvarenja kao i radove domaćih autora. I ove godine Festival donosi filmove za mlade, radionice, filmske kvizove i projekcije na otvorenom.