Otvoren natječaj za 18. Mediteran Film Festival

Otvoren je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 18. Mediteran Film Festivalu, koji će od 23. do 26. kolovoza 2017. biti održan u Širokom Brijegu. Na natječaju mogu sudjelovati autori dokumentarnih filmova iz 22 mediteranske zemlje koji svoje prijave pošalju do 15. svibnja 2017. godine.

Detalji s uvjetima prijave, kao i sama prijavnica, nalaze se na službenoj web stranici Festivala (www.mff.ba).

Mediteran Film Festival dijeli filmove u natjecateljskom programu u dvije kategorije – selekciju kratkog dokumentarnog filma, u trajanju do 30 minuta, te selekciju dugog dokumentarnog filma, u trajanju više od 30 minuta.

Selektor festivala Damir Čučić pregledat će sve filmove koji budu poslani najkasnije do 15. svibnja 2017. i čija prijava bude ispunjavala sve zadane uvjete.

O najboljima će tijekom 18. MFF-a odlučivati šesteročlani međunarodni žiri koji će ocjenjivati filmove iz obje selekcije te tako dodijeliti MFF projektor u dugometražnoj, odnosno kratkometražnoj selekciji. Treću nagradu, tradicionalno, svojim glasovima za omiljeni film dodijelit će publika Festivala.

Uz program u konkurenciji, MFF će prikazati i najnovija svjetska filmska ostvarenja kao i radove domaćih autora. I ove godine Festival donosi filmove za mlade, radionice, filmske kvizove i projekcije na otvorenom.